Je bent nu op mijn 12+ boekenpagina.

 

Hier kun je alle boeken vinden die ik geschreven heb voor kinderen van 12—15 jaar. Onderaan het plaatje van het omslag kun je meer informatie over het boek vinden. Je kunt de boeken bestellen bij de boekwinkel of via internet. Je kunt ze ook lenen in de bibliotheek.

Ik wens je veel leesplezier !

Teruggaan kan niet meer 

Professor van Duyvenhage, heeft de tijdmachine ontwikkeld waarmee omgekeerde tijdreizen mogelijk zijn: hij beweert er iemand mee uit het verleden naar het heden te kunnen halen ... In het diepste geheim bereidt hij zijn eerste experiment voor. Hij wil zijn eerste experiment uitvoeren dicht bij huis, in de buurt van het kasteel van Wijk bij Duurstede. Robert, zijn zoon, vindt het heel spannend, maar hij gelooft er niet zo in. Zijn moeder en zus hopen dat het mislukt. Zij lijken de enigen te zijn die beseffen welke gevolgen zoiets kan hebben. Het is meteen al een succes. Er stapt een hondje uit de tijdmachine, maar Roberts vader is er zelf niet echt blij mee. Als hij een tweede poging doet, komt er een jongeman uit de tijdmachine . Hij draagt middeleeuwse kleding en hij spreekt een vreemd, moeilijk te begrijpen Nederlands. Het experiment is gelukt. Als Godart, want zo heet de jongeman, tot de ontdekking komt dat hij niet meer terug kan naar zijn eigen tijd, stort hij in. Hij zal zijn familie en vrienden nooit meer zien; het vertrouwde Wijck te Duerstede is totaal veranderd. Hoe moet hij verder in een tijd die niet de zijne is?

Dit boek is alleen nog bij mij te krijgen.

Uitgeverij Sjaloom

ISBN 90-6249-48-7

Prijs: 12,95

Vanaf 12 jaar

Niet meer in de winkel verkrijgbaar.

Alleen nog bij mij. Ik heb nog een paar exemplaren.

Uitgeverij Sjaloom

ISBN 90-6249-299-1

Prijs: 11,95

Vanaf 12 jaar

 

Het jaar van de heks

 

 Een bloedstollend avontuur van een Nederlandse familie in het oude Franse vestingstadje Mont Dauphin.

Jessica’s vader is een paar jaar geleden gescheiden en heeft sinds een half jaar een nieuwe vriendin. Jessica kan haar niet uitstaan, maar Stefan, Jessica’s broer, vindt Agnes best aardig. Vader denkt dat Jessica wel zal bijdraaien, als ze met z’n vieren een paar weken gaan kamperen in Frankrijk. Niet dus. De sfeer tussen Jessica en haar aanstaande stiefmoeder is om te snijden en dat ligt niet aan Agnes...

Als ze in de Franse Alpen zijn, ziet Agnes een aankondiging dat er die avond een klank– en lichtspel zal zijn in Mont Dauphin. Niemand weet precies wat het inhoudt, maar ze zijn nieuwsgierig. Er wordt besloten erheen te gaan. De ontvangst in het stadje is op z’n minst vreemd te noemen. Het is of ze niet welkom zijn. Ze ontmoeten een journaliste die hen uitlegt wat het spel, dat die avond zal worden opgevoerd, inhoudt. Ze vertelt hun ook over het onderzoek waar ze mee bezig is: er gebeuren vreemde dingen in Mont Dauphin, iedere tien jaar verdwijnt er een vrouw… Waren ze toen maar weggegaan…

 

Het boek is uitverkocht, maar ik heb nog een paar exemplaren liggen 

Heruitgave.

Uitgeverij Ambitium

ISBN 978-90-484-7000-6

Prijs:  16,95

Vanaf 12 jaar

Zoeken naar Lisa.

 

Nina zit in de trein naar Zuid-Frankrijk. Vorig jaar is haar zusje Lisa daar spoorloos verdwenen tijdens een backpack vakantie. Intensief speurwerk van de politie heeft niets opgeleverd. Ook haar vader en oom hebben twee weken lang naar haar gezocht, maar Lisa niet gevonden. Het hele gezin wordt verscheurd door onzekerheid en verdriet. Leeft Lisa nog, of...?

De maanden rijgen zich aaneen. Er komt geen teken van leven van Lisa. Alle hoop vervliegt. Nina’s vader heeft zich op zijn werk gestort en Nina’s moeder wordt zwaar depressief. Nina is wanhopig. Ze heeft niet alleen geen zus meer, maar in feite ook geen ouders meer. Dan besluit ze zelf op zoek te gaan naar haar zusje.

In het diepste geheim bereidt ze haar plannen voor: ze zegt dat ze in de zomervakantie gaat logeren bij een vriendin in Brugge. Maar ze koopt een treinkaartje naar Valence in Zuid-Frankrijk. Van daaruit wil ze verder reizen naar La Malène in de Cevennen, waar Lisa voor het laatst is gezien. In de trein ontmoet ze Tiger, een intrigerende jongen die meer lijkt te weten dan hij kwijt wil... Kan ze hem vertrouwen?

Het boek is nog in de bieb te leen en bij mij te verkrijgen.

Heruitgave

Uitgever: Ambitium

ISBN 978-90-484-1606-6.

Prijs:  16,95

Vanaf 11 jaar

Tegen mijn wil.

 

Een boek over een tamelijk heftig onderwerp: seksueel misbruik.

De veertienjarige Simone is benieuwd naar de nieuwe buren die naast hen zullen komen wonen. Het blijkt een jong echtpaar te zijn met hun tweejarig dochtertje, Amber. Op de dag van de verhuizing maakt ze kennis met de buurman die Simon blijkt te heten. Ze is nogal onder de indruk van hem. Later maakt ze ook kennis met Barbara en Amber. Het klikt meteen met hen. Al gauw wordt Simone gevraagd om op te passen. Steeds vaker is ze bij de buren te vinden. De sfeer is er veel prettiger dan thuis, waar haar broertje, Martijn, voor veel spanning zorgt. Hij heeft ADHD en gedraagt zich daardoor vaak onmogelijk.

Simone voelt zich tot Simon aangetrokken. Ze is graag bij hem in de buurt, maar tegelijkertijd voelt ze dat er iets niet goed zit. Haar gevoel tegenover Simon is daardoor nogal tweeslachtig. Als ze ingaat op een uitnodiging van de buren om een weekje mee naar Zeeland te gaan, loopt het mis...  

 

Het boek is uitverkocht, maar het is weer verkrijgbaar als e-book bij Amazon.

Uitgeverij Sjaloom

ISBN  90-6249-480-3

Prijs: 12,95

Vanaf 12 jaar

Niet meer in de winkel verkrijgbaar.

 

Uitgeverij Sjaloom

ISBN  90-6249-354-8

Prijs: 11,95

Vanaf 11 jaar

 

Mist

 

Speciaal voor de paardenfans heb ik dit boek geschreven. Een meidenboek dus, zeggen sommige jongens dan meteen. Nee hoor! Lees zelf maar.

Sannes paardrijvriendje is een paar maanden geleden bij een ongeluk om het leven gekomen. Omdat haar vader altijd zo onmogelijk reageert als het om jongens gaat, heeft ze haar ouders nooit durven vertellen van hun liefde. Dus ook nu zwijgt ze. Ook met Manon kan ze er niet over praten. Hun vriendschap is verwaterd, toen ze verkering met Mark kreeg. Eigenlijk kan ze bij niemand terecht met haar verdriet.

Op een mistige dag blijkt Marks paard, Snowball, weer op de manege te staan. Het verwart Sanne. Het is of Mark er weer is. Maar Snowball staat er niet lang, want een paar uur later is hij uit zijn box verdwenen. Uitgebroken of gestolen? Niemand heeft iets gezien. Alleen Sanne. Tijdens de buitenrit raakt ze de groep kwijt. Opeens doemt er uit de mist een witte schim op. Snowball? Maar wie is die jongen dan die erop zit...?

 

Niet meer in de winkel verkrijgbaar. Alleen nog bij mij. Ik heb nog een paar exemplaren.

Terug naar beginpagina

Terug naar

8+ pagina

Terug naar de

 10+ pagina

Naar pagina

over mijzelf

Naar e-mail pagina

Naar de nieuwspagina

Naar de Young Adult

pagina

Heksen en Helden bevat verhalen uit de geschiedenis van de lage landen. Ik heb hierin een verhaal geschreven over de beeldenstorm die in de zomer van 1566 over de Nederlanden trok. Het verhaal speelt zich af in Utrecht en heet: Gebroken beelden.

Vanaf 12 jaar

 

Ketters en Kapers. Ook hierin staan geschiedenisverhalen uit ons land. Ik heb hierin een verhaal geschreven over de trekschuit die tussen Haarlem en Amsterdam voer. Het verhaal speelt in 1838, toen de spoorweg langs de Haarlemmer trekvaart bijna klaar was.

Het heet: Haastige spoed…

Vanaf 12 jaar

 

Oorlog 40—45.nl In dit boek staan verhalen over de tweede wereldoorlog in Nederland, het toenmalige Nederlands Indië, Suriname en de Nederlandse Antillen. Het verhaal dat ik heb geschreven, speelt zich af tijdens de bevrijdingsdagen in Haarlem, de stad waar ik geboren ben.

Het heet: Voorbij…?

Toen Nederland eindelijk bevrijd was, was iedereen dol van vreugde. De oorlog was voorbij. Maar was dat wel zo? Voor Ruud in elk geval niet. Zijn vader was het jaar daarvoor tijdens een razzia opgepakt en naar Duitsland afgevoerd om er te werken in een wapenfabriek. En die werden regelmatig gebombardeerd door de geallieerden…

Voor Ruud zou de oorlog pas voorbij zijn, als zijn vader terugkwam.

Het boek is alleen nog tweede hands te krijgen, maar je kunt de verhalen ook op internet lezen. Kijk maar eens op: www.oorlog40-45.nl

Vanaf 12 jaar

 

 

 

 

 

 

 

 

Stukje lezen? Klik dan op de pijl.

Samen met een aantal andere schrijvers heb ik een drietal verhalenbundels geschreven. Ze bevatten verhalen uit de Nederlandse historie. Wie van geschiedenis houdt, moet deze boeken zeker lezen. In elk boek staat één verhaal van mij.

 

Stukje lezen? Klik dan op de pijl.

Plaats een boekverslag op MIJN STEMPEL.

 

Heb je een van mijn boeken gelezen, of een boek van een andere schrijver,  en vind je het leuk om een boekverslag daarover te schrijven, dan kan dat op de site van MIJN STEMPEL.

Klik daarvoor op het plaatje hiernaast.

Iedereen kan zo lezen hoe je het boek gevonden hebt en beslissen om het misschien zelf eens te lezen.

 

Anne & Anne

 

Bas, Anne’s stiefvader, heeft een andere baan gekregen en daarom moeten ze verhuizen. Anne vindt het vreselijk. Ze moet weg uit Den Haag, weg van haar vriendinnen en weg van haar school, waar ze het net zo naar haar zin had. Dat ze in een mooi oud huis in Zeist komt te wonen, is slechts een schrale troost

Maar vanaf het moment dat Anne het nieuwe huis binnen komt, gebeuren er vreemde dingen. Wie is dat meisje op haar kamer dat zo sprekend op haar lijkt? In de dagen erna ziet ze haar vaker, maar soms  lost ze zomaar in het niets op… Is het een spookverschijning?

Na een poosje weet Anne haar angst te overwinnen en spreekt haar aan. Het meisje blijkt ook Anne te heten. Samen met haar vader en gehandicapte zusje woont ze in hetzelfde huis. Maar de twee families hebben geen weet van elkaar. Alleen de twee Annes kunnen met elkaar spreken. Ook kunnen ze de familieleden van de ander zien en horen, maar er geen contact mee maken.

Als Anne het aan haar moeder vertelt, gelooft die haar niet. Ze denkt dat het meisje alleen maar in Annes hoofd bestaat omdat ze zich door de verhuizing wat eenzaam voelt. Maar Anne weet wel beter. De andere Anne bestaat écht. Langzamerhand ontdekken de twee meisjes steeds meer merkwaardige verbanden tussen hun levens…

Een spannend boek over parallelle werelden, of toch niet?

 

 Het boek is in de bieb te leen en ook nog bij mij te verkrijgen.

Stukje lezen? Klik dan op de pijl.

 

Stukje lezen? Klik dan op de pijl.

 

Stukje lezen? Klik dan op de pijl

 

Stukje lezen? Klik dan op de pijl.