Je bent nu op mijn Young Adult pagina.

Hier kun je de boeken vinden die ik geschreven heb voor kinderen (en volwassenen) van 15 jaar en ouder. Onderaan het plaatje van het omslag kun je meer informatie over het boek vinden. Je kunt de boeken bestellen bij de boekwinkel of via internet. Je kunt ze ook lenen in de bibliotheek.

Ik wens je veel leesplezier !

Terug naar beginpagina

Terug naar

8+ pagina

Terug naar de

 10+ pagina

De jongen achter het masker is een historische Young Adult roman over farao Toetankhamon.

In dit boek lopen twee verhalen door elkaar heen. Het hoofdverhaal wordt verteld door Maļa, de voedster van Toetankhamon. Ze heeft een nauwe band met hem, die blijft bestaan als hij als negenjarige jongen tot farao wordt gekroond. Tien jaar later krijgt ze bericht van zijn dood. Tijdens een veldtocht tegen het Hettische leger is zijn strijdwagen omgeslagen. Was het een dom ongeluk of was het moord?

Ooit heeft Maļa Toetankhamon beloofd om de koningin bij te staan, mocht hem iets overkomen. Daardoor raakt Maļa ook betrokken bij de strijd om de troon. Ze moet vluchten, samen met de koningin en Nakhtmin, de commandant van de lijfwacht.

Om haar verdriet over de dood van “haar jongen” te verwerken, voert Maļa in gedachten gesprekken met hem en brengt zo het kind tot leven waarvan ze houdt alsof het haar eigen zoon is.

Deze monologen vormen samen het tweede verhaal dat door het eerste heen is geweven. Ze bestaan uit een veertigtal heel persoonlijke herinneringen aan Toetankhamon, die van zijn geboorte tot aan zijn dood lopen en die een goed beeld van zijn leven geven.

 

Een historische roman vol spanning, avontuur en intriges. Liefde, moord en drama liggen heel dicht bij elkaar in dit uitstekend gedocumenteerde verhaal over de farao die tot de verbeelding blijft spreken.

 

Het boek berust op historische feiten en theorieėn van bekende archeologen. De "witte" plekken heeft de schrijfster op een zo knappe manier ingevuld, dat het zomaar zo gebeurd zou kunnen zijn...

 

 

 

 

 


Uitgeverij Clavis

ISBN: 978-90-448-2174-1

Prijs: € 16,95

Leeftijd: 13+

Verschijnt in maart 2014

Mail uit de
onderwereld..?

Naar pagina

over mijzelf

Naar e-mail pagina

Naar de nieuwspagina

To the page

Translated Books

Terug naar de 12+ pagina

Uitgever: Clavis B.V.B.A.

ISBN: 978 9044 827 163

Hardcover

440 pagina’s

€ 21,95

Voor eeuwig de jouwe is bij uitgeverij Clavis verschenen. Het is een Young Adult boek, dus vanaf ongeveer 14 jaar.

Chantal krijgt opeens een luguber mailtje. Het lijkt van haar overleden vriend Dylan te komen. Zijn naam staat er onder en het is vanaf zijn e-mailadres verstuurd. Bovendien is het helemaal zijn stijl. Hij schrijft dat hij op deze manier contact met haar probeert te krijgen en vraagt of ze terug wil mailen. Chantal is helemaal van slag. Ze ontvangt meer mailtjes en neemt haar vriendin in vertrouwen. Samen proberen ze erachter te komen wie haar dit aandoet.

Chantal besluit naar een oefenmiddag van de band te gaan waarin ze samen met Dylan zat. Ze wil erachter komen of een van de bandleden er meer van weet. Ze denken dat de dader gezocht moet worden in de disco waar Dylan in elkaar is gezakt. Als Chantal een mailtje krijgt waarin haar stalker haar vraagt naar de discotheek te komen om hem te ontmoeten, biedt Thomas, de toetsenist van de band, aan met haar heen te gaan. In de disco komt Chantal in een bizarre wereld terecht die haar bijna het leven kost…

 

Een spannend en tegelijk huiveringwekkend verhaal, waarin hersenschimmen de werkelijkheid vertekenen.

Stukje lezen? Klik dan op de pijl.

Alvast een stukje lezen?

Klik dan op de pijl.