Je bent nu op mijn Young Adult pagina.

 

Hier kun je de boeken vinden die ik geschreven heb voor kinderen (en volwassenen) van 15 jaar en ouder. Onderaan het plaatje van het omslag kun je meer informatie over het boek vinden. Je kunt de boeken bestellen bij de boekwinkel of via internet. Je kunt ze ook lenen in de bibliotheek.

Ik wens je veel leesplezier !

Terug naar beginpagina

Terug naar

8+ pagina

Terug naar de

 10+ pagina

DE JONGEN ACHTER HET MASKER

 

Ben je geïnteresseerd in het oude Egypte dan moet je deze historische roman over farao Toetankhamon zeker lezen.

 

In dit boek lopen twee verhalen door elkaar heen. Het hoofdverhaal wordt verteld door Maïa, de voedster van Toetankhamon. Ze heeft een nauwe band met hem, die blijft bestaan als hij als negenjarige jongen tot farao wordt gekroond. Tien jaar later krijgt ze bericht van zijn dood. Tijdens een veldtocht tegen het Hettische leger is zijn strijdwagen omgeslagen. Was het een dom ongeluk of was het moord?

Ooit heeft Maïa Toetankhamon beloofd om de koningin bij te staan, mocht hem iets overkomen. Daardoor raakt Maïa ook betrokken bij de strijd om de troon. Ze moet vluchten, samen met de koningin en Nakhtmin, de commandant van de lijfwacht.

Om haar verdriet over de dood van “haar jongen” te verwerken, voert Maïa in gedachten gesprekken met hem en brengt zo het kind tot leven waarvan ze houdt alsof het haar eigen zoon is.

Deze monologen vormen samen het tweede verhaal dat door het eerste heen is geweven. Ze bestaan uit een veertigtal heel persoonlijke herinneringen aan Toetankhamon, van zijn geboorte tot aan zijn dood en die een goed beeld van zijn leven geven.

 

Een historische roman vol spanning, avontuur en intriges. Liefde, moord en drama liggen heel dicht bij elkaar in dit uitstekend gedocumenteerde verhaal over de farao die tot de verbeelding blijft spreken.

 

Het boek berust op historische feiten en theorieën van bekende archeologen. De "witte" plekken heeft de schrijfster op een zo knappe manier ingevuld, dat het zomaar zo gebeurd zou kunnen zijn ...

 

 

 

 

 


Mail uit de
onderwereld..?

Naar pagina

over mijzelf

Naar e-mail pagina

Naar de nieuwspagina

Terug naar de 12+ pagina

MIJN ONVERGETELIJKE ONTVOERDER

Daphne wordt ontvoerd door drie mannen en opgesloten in de kelder van een afgelegen huis. Het blijkt om losgeld te gaan. Ze staat doodsangsten uit. Door de onzekerheid over haar lot is ze constant op haar hoede. Het enige lichtpuntje is de jongste ontvoerder. Hij maakt zo nu en dan een praatje met haar en doorbreekt daarmee haar eenzaamheid. Ze vraagt of hij misschien aan een blocnote kan komen, want ze schrijft graag verhalen en gedichten, zegt ze. Hij neemt het voor haar mee en ook drie boekjes. Om iets te lezen te hebben, zegt hij. Achterin het blocnote begint ze in het geheim een dagboek waarin ze alles wat ze meemaakt opschrijft. Ze kan haar angsten en gedachtes erin kwijt. Het wordt haar houvast. Terwijl de dagen verstrijken en op de achtergrond de angst loert voor verkrachting en moord, worden haar gevoelens voor de jongste ontvoerder wel heel erg verwarrend…


Een bloedstollend verhaal over misdaad, angst en ... liefde.

Gebaseerd op het Stockholm Syndroom.

DE VLUCHT VAN DE ZEEMEEUW

 

Klas 2D gaat op vakantie naar Terschelling. De stemming is uitgelaten. Je zou hen voor een groep voorbeeldige kinderen kunnen houden, maar de werkelijkheid is anders. Het hele jaar al verzieken een paar jongens de sfeer in de klas met pesterijen. Ook nu blijken ze niet van plan om daarmee te stoppen. Het is alsof tijdens deze kampweek alle remmen losgaan. Zelfs de leraren hebben geen vat meer op de jongens.

 

Een aangrijpend verhaal dat je vasthoudt tot aan de laatste bladzijde.

Op de nieuwspagina vind je meer over dit boek.

 

Dit boek is een van de elf mooiste, spannendste en grappigste boeken die gekozen zijn als leestip voor de Jonge Jury 2022!

Je kunt stemmen van 3 januari tot 3 mei 2022.  Op 9 juni wordt in de Doelen in Rotterdam de prijs van de Jonge Jury uitgereikt aan de auteur met de meeste stemmen.

Uitgeverij Clavis

ISBN 978 90 448 4155 8

Prijs 17,95

Hardcover,  335 pagina’s

Vanaf 13 jaar

 

Uitgeverij Clavis

ISBN 978 90 448 2956 3

Prijs 12,95

Hardcover, 205 pagina’s

Vanaf 13 jaar

Uitgeverij Clavis

ISBN 978 90 448 2716 3

Hardcover, 440 pagina’s

Prijs 21,95

Vanaf 15 jaar

VOOR EEUWIG DE JOUWE

 

Mijn allerliefste schat … zo begint het mailtje dat Chantal op een dag krijgt. Het lijkt van haar overleden vriend Dylan te komen. Zijn naam staat er onder en het is vanaf zijn e-mailadres verstuurd. Bovendien is het helemaal zijn stijl. Hij schrijft dat hij op deze manier contact met haar wil krijgen en vraagt of ze terug wil mailen. Chantal is helemaal van slag. Ze ontvangt meer mailtjes en neemt haar vriendin in vertrouwen. Samen proberen ze erachter te komen wie haar dit aandoet.

Chantal besluit naar een oefenmiddag van de band te gaan waarin ze samen met Dylan zat. Ze wil erachter komen of een van de bandleden er meer van weet. Ze denken dat de dader gezocht moet worden in de disco waar Dylan in elkaar is gezakt. Als Chantal een mailtje krijgt waarin haar stalker haar vraagt naar de discotheek te komen om hem te ontmoeten, biedt Thomas, de toetsenist van de band, aan om met haar mee te gaan. In de disco komt Chantal in een bizarre wereld terecht die haar bijna het leven kost…

 

Een spannend en tegelijk huiveringwekkend verhaal, waarin hersenschimmen de werkelijkheid vertekenen.

Het boek is gebaseerd op de mythe van Orpheus en Euridice.

 

Uitgeverij Clavis

ISBN 978 90 448 2174 1

Hardcover, 172 pagina’s

Prijs 9,95

Vanaf 14 jaar

 

Stukje lezen? Klik dan op de pijl.

 

Stukje lezen? Klik dan op de pijl.

 

Stukje lezen? Klik dan op de pijl.

Stukje lezen? Klik dan op de pijl.