Terug naar beginpagina

Terug naar

8+ pagina

Terug naar de

 10+ pagina

Terug naar de 12+ pagina

Terug naar de

Young Adult

pagina

Back to the

Translated Books page

De Jongen achter het masker is een historische YA roman over Toetankhamon die 3000 jaar geleden op negenjarige leeftijd farao werd over Egypte en tien jaar later stierf.

Dit boek begon in het Egyptisch Museum van Oudheden. Oog in oog met het beroemde gouden masker werd ik nieuwsgierig: wie was die jongen die op zijn negende farao werd? Jarenlang deed ik onderzoek naar Toetankhamon en naar de tijd waarin hij leefde. Het was als een puzzel waarvan grote delen ontbraken en die ik zo moest zien in te vullen dat alles klopte. Omdat er telkens nieuwe ontdekkingen werden gedaan ,moest ik het verhaal telkens aanpassen en zelfs kort voor verschijning moest dat, want in de graftombe van Toetankhamon blijken geheime ruimtes te zitten.  Een bekende archeoloog, Nicolas Reeves, vermoedde dat daar de wel eens mummie van koningin Nefertiti, die nooit gevonden was,  in kon liggen. Er zijn radarbeelden van de ruimtes gemaakt en die wezen uit dat er zich metalen voorwerpen en organisch materiaal in een van de ruimtes bevinden. Omdat er niet zomaar een gaatje in de muren van Toetankhamons graftombe mogen worden geboord, zijn er nieuwe radarbeelden gemaakt, die nog steeds worden bestudeerd.

Deze recente ontdekking heb ik nog net voor de deadline in het boek kunnen verwerken. Benieuwd hoe dat nou zit met die geheime ruimtes? Lees dan: De jongen achter het masker.

 

 

 

 

 

 

 

Anne & Anne en  Zoeken naar Lisa waren uitverkocht, maar zijn nu weer verkrijgbaar! Je kunt de boeken in elke (internet)boekwinkel bestellen, maar ook via de website van de uitgever: www.ambitium.nl

 

Maar je kunt het ook bij mij bestellen! Dan zet ik er gelijk een handtekening met opdracht in! Voor de prijs en andere informatie klik op de stapel boeken hiernaast:

Laika is nu ruim 5 ˝ jaar bij ons. Ze is opnieuw mee geweest met de camper. Deze keer weer naar de Ardennen en de Vogezen. Het was warm deze keer: tussen de 30 en 40 Graden, niets dus voor een poolhond. Maar als het haar te warm werd kon ze lekker zwemmen in verschillende meren en rivieren waar we aan hebben gekampeerd. 

Je vraagt je misschien af wat mijn hond op deze website doet? Dat heeft toch niets te maken met het schrijven van boeken? Toch wel. In bijna al mijn boeken komt wel een hond voor. Niet speciaal een van onze honden, maar mijn boekenhonden vertonen er wel veel trekjes van.

Laika zal op een of ander manier ook wel weer in een boek opduiken. Op het ogenblik ligt ze lekker onder mijn bureau te slapen. Waar ik mijn voeten moet zetten zal haar een zorg zijn.

 

Al het water van de zee is de geheel herziene versie van het boek dat in 1992 werd uitgegeven bij uitgeverij Sjaloom.

Ik heb het boek herschreven en helemaal up-to-date gemaakt.

Zelf vind ik dat het nu veel beter is geworden dan de oorspronkelijke versie.

Tegelijk heb ik het vertaald in het Amerikaans-Engels, weliswaar met behulp van een paar “native speakers”, maar op deze manier wilde ik de sfeer van het oorspronkelijke Nederlandse boek behouden en te zien aan de lovende kritieken op Amazon  is dat goed gelukt.

Het is als e-book verkrijgbaar: http://MyBook.to/Seagull

Voor meer informatie over dit vertaalde boek, kijk op de pagina: vertaalde boeken.

cid:image002.jpg@01D190E5.6B5B4870

Lekker lui in de zon op een rots  ergens in Zweden.

 

Oorlog 40-45.nl

In dit boek staan verhalen over de tweede wereldoorlog in Nederland, het toenmalige Nederlands Indië, Suriname en de Nederlandse Antillen.

Het verhaal dat ik heb geschreven speelt zich af tijdens de bevrijdingsdagen in Haarlem, de stad waar ik geboren ben. Het heet: Voorbij…?

Toen Nederland eindelijk bevrijd was, was iedereen dol van vreugde. De oorlog was voorbij. Maar was dat wel zo? Voor Ruud in elk geval niet. Zijn vader was het jaar daarvoor tijdens een razzia opgepakt en naar Duitsland afgevoerd om er te werken in een wapenfabriek. En die werden regelmatig gebombardeerd door de geallieerden…

Voor Ruud zou de oorlog pas voorbij zijn, als zijn vader terugkwam.

Sinds kort kun je alle verhalen ook op internet lezen. Kijk maar eens op: www.oorlog40-45.nl

Laika, zoals ze eruit zag, toen we haar ophaalden uit het asiel. We waren meteen verliefd op haar.

MIJN ONVERGETELIJKE ONTVOERDER verschijnt in maart 2017.

Daphne wordt ontvoerd door drie mannen en opgesloten in de kelder van een afgelegen huis. Het blijkt om losgeld te gaan. Ze staat doodsangsten uit. Door de onzekerheid over haar lot is ze constant op haar hoede. Het enige lichtpuntje is de jongste ontvoerder. Hij maakt zo nu en dan een praatje met haar en doorbreekt daarmee haar eenzaamheid. Ze vraagt of hij misschien aan een blocnote kan komen, want ze schrijft graag verhalen en gedichten, zegt ze. Hij neemt het voor haar mee en ook drie boekjes. Om iets te lezen te hebben, zegt hij. Achterin het blocnote begint ze in het geheim een dagboek waarin ze alles wat ze meemaakt opschrijft. Ze kan haar angsten en gedachtes erin kwijt. Het wordt haar houvast. Terwijl de dagen verstrijken en op de achtergrond de angst loert voor verkrachting en moord, worden haar gevoelens voor de jongste ontvoerder wel heel erg verwarrend…
Een bloedstollend verhaal over misdaad, angst en ... liefde.

                  Nieuwspagina

 

Voor eeuwig de jouwe  is genomineerd voor de Hebban/Crimezone Young Adult Award 2014. Je kunt een interview met mij lezen op de site van Hebban via de volgende link:

 

http://www.hebban.nl/young-adult/artikelen/interview-greet-beukenkamp

Ook is er een blog van mij op deze site die over de achtergrond van het boek gaat. Wil je die lezen? Klik dan op de volgende link: 

http://www.hebban.nl/young-adult/artikelen/blog-greet-beukenkamp