Zwarte panter

 

In de bossen rond Otterlo is een zwarte panter gezien. Het hele dorp staat op zijn kop. Tegelijkertijd komt er een nieuw meisje bij Tim en Roy in de klas: Feline. Tim is meteen diep onder de indruk van haar. Ze heeft gitzwart haar en amberkleurige ogen. Geert merkt treiterig op dat ze precies op de panter lijkt. Samen met een paar andere jongens begint hij haar te pesten. Ze verspreiden zelfs het praatje dat Feline en de zwarte panter een en dezelfde zijn... Als Roy’s moeder, die uit Suriname komt, een oud volksverhaal vertelt over mooie vrouw die ’s nachts in een zwarte jaguar verandert, worden de pesterijen gemener. Tim probeert haar tegen de pestkoppen in bescherming te nemen. Maar hij twijfelt ook. Wat als ze gelijk hebben..? Om aan alle twijfel een eind te maken bedenkt Tim samen met zijn vrienden een gewaagd, maar gevaarlijk plan.

 

 

Uitgeverij Leopold

ISBN 978-902-585-653-3

Prijs: 13,95

9—12 jaar

Niet meer in de winkel verkrijgbaar.

Alleen nog bij mij. Ik heb nog een paar exemplaren.

Alvast stukje lezen? Klik dan op de pijl.

Gewoonweg verdwenen

 

De herfstvakantie is begonnen. Als Marnix de school uitkomt, ziet hij de auto van zijn vader langs de stoep staan. Zijn broertje en zusje zitten op de achterbank en roepen vrolijk dat ze op vakantie gaan. Marnix heeft er helemaal geen zin in. Pap is de laatste tijd behoorlijk chagrijnig en gisteravond maakte hij alweer ruzie met mam.

Als even later blijkt dat zijn moeder niet meegaat, wordt hij ongerust. Wat is er aan de hand? Weet zijn moeder wel dat ze op vakantie zijn gegaan? Hij neemt haar voor haar te bellen zodra ze op de camping zijn.

Maar ze gaan helemaal  niet naar een camping. Marnix’ vader zet de tent midden in een bos op. Als blijkt dat zijn vader ook nog van alles en nog wat vergeten is, wordt Marnix helemaal achterdochtig.

De volgende ochtend wordt Marnix wakker als hij de auto hoort starten. Zijn vader zegt dat hij het goed wil maken en verse broodjes gaat kopen en wat andere spullen die hij vergeten is. Hij belooft over een uurtje terug te zijn. Alleen duurt dat uurtje wel heel erg lang...

Compaanuitgevers

ISBN 978-94-903746-0-0

Prijs: 16,50

9—12 jaar

Niet meer in de winkel verkrijgbaar.

Alleen nog bij mij. Ik heb nog een paar exemplaren.

Je bent nu op mijn 9+ boekenpagina.

 

Hier kun je alle boeken vinden die ik heb geschreven voor kinderen van 9 jaar en ouder. Onderaan het plaatje van het omslag kun je meer informatie over het boek vinden. Je kunt de boeken bestellen in de boekwinkel, of via internet. Je kunt ze ook lenen in de bibliotheek.

Ik wens je veel leesplezier !

Terug naar beginpagina

Naar pagina over mijzelf

Naar e-mail pagina

Naar de

nieuwspagina

Terug naar

8+ pagina

Naar de

12+ pagina

De kattenkwaadclub werd getipt door de Nederlandse Kinderjury

De kattenkwaadclub

 

Het is een verhaal van een stelletje donderstralen van kinderen die - zoals te verwachten valt - kattenkwaad uithalen. Ze komen op het idee om een Kattenkwaadclub op te richten. Ze krijgen zelfs een echt clubhuis. Als een van hun streken een beetje verkeerd afloopt, besluiten ze om regels op te stellen. Alleen om je daaraan te houden…

Vooral Dennis heeft daar moeite mee. Door zijn toedoen loopt het kattenkwaad nogal eens uit de hand. Het is of Dennis het erom doet. Lotte heeft het er maar moeilijk mee. Ze vindt Dennis leuk. Hij heeft lef en je kunt vreselijk met hem lachen. Daarnaast kan hij onverwacht lief en gevoelig zijn. Maar er is ook een andere kant aan Dennis die Lotte nieuwsgierig maakt en angstig tegelijk. Er gaat iets broeierigs van hem uit, alsof er binnenin hem een vuurtje smeult, dat elk ogenblik kan uitgroeien tot een uitslaande brand. Wat is daar toch de oorzaak van?

Waarschuwing: mocht dit boek je op verkeerde ideeën brengen, de gevolgen zijn voor jezelf…

 

De Kattenkwaadclub is het eerste deel van een serie. De Klusclub is het tweede deel en De Kampeerclub is het derde deel. Het eerste deel is niet meer verkrijgbaar. Van de andere twee heb ik zelf nog een paar exemplaren. Maar je kunt ze wel in de bieb lenen.

Uitgeverij Sjaloom

ISBN 90-6249-435-8

Prijs: 11,45

9—12 jaar

Niet meer verkrijgbaar,

Alleen nog 2e hands

Stukje lezen? Klik dan op de pijl.

Stukje lezen? Klik dan op de pijl.

De Klusclub

 

Dit boek is het vervolg op “De Kattenkwaadclub”, maar je kunt het ook zelfstandig lezen. Net als De Kattenkwaadclub, zit De Klusclub boordevol humor. Alleen is dit boek nog veel spannender

Als de kinderen van hun ouders de Kattenkwaadclub moeten opheffen, komt Tim met een nieuw idee: Een klusclub. Ze willen geld gaan verdienen met klussen. Alles willen ze aanpakken: auto’s wassen, gras maaien, honden uitlaten, boodschappen doen, als het maar geld oplevert. Maar zonder problemen verloopt dat niet. Met Dennis erbij loopt het dikwijls net even anders dan gepland. Hij kan het kattenkwaad niet laten. Desondanks zijn de klanten van de Klusclub best tevreden. Alleen met de verdiensten schiet het niet erg op. Totdat hun een baantje wordt aangeboden door een zekere Joeri. Ze moeten medicijnen rondbrengen voor een homeopathische arts. Het verdient beter dan alle andere klussen en het geld stroomt binnen. Tegelijkertijd verslechtert de sfeer in de club. Lotte is de eerste die haar wantrouwen uitspreekt over Joeri. De medicijnen die ze rond moeten brengen zijn wel heel erg duur en de mensen bij wie ze die moeten afleveren zijn maar rare types...

Zonder dat ze het doorhebben zijn ze betrokken bij criminele zaken...

Uitgeverij Sjaloom

ISBN 90-6249-496-X

Prijs: 12,95

9—12 jaar

Niet meer in de winkel verkrijgbaar.

Alleen nog bij mij. Ik heb nog een paar exemplaren.

De Kampeerclub

 

Het is het vervolg op De Kattenkwaadclub en de Klusclub, maar je kunt het ook zelfstandig lezen.

Je komt in De Kampeerclub hetzelfde groepje kinderen tegen als in de twee voorgaande delen: Dennis, Lotte, Lionel, Nazli, Anouk en Tim. Het is helaas wel het laatste deel van de serie.

Omdat vier van de kinderen het volgend schooljaar naar de middelbare school gaan, willen ze als een soort afscheid nog één maal iets samen doen. Tim komt op het idee om in de meivakantie met elkaar te gaan kamperen. Iedereen is wildenthousiast. Behalve Nazli. Ze is bang dat ze niet mee mag van haar ouders. Dan komt Anouk met een aanbod van haar oom en tante in de Achterhoek. Die hebben een geitenboerderij met een kleine camping erbij. Daar mogen ze gratis kamperen.

Als ze op de boerderij aankomen blijken er, behalve de oom en tante en de twee nichtjes van Anouk, nog drie mensen te wonen: Joris, een mongool, Hendrik, een autist en Jet, een ex-psychiatrisch patiënt. Ze kunnen niet zelfstandig wonen, maar helpen met het werk op de boerderij en de kleine camping. Vooral voor Dennis en Lionel is het even wennen. En dan loopt er ‘s nachts ook nog een griezel rond die dieren mishandelt. Waar zijn ze in hemelsnaam terecht gekomen? In een gekkenhuis?

 

Uitgeverij Sjaloom

ISBN 90-6249-526 9

Prijs: 12,95

9—12 jaar

Niet meer in de winkel verkrijgbaar.

Alleen nog bij mij. Ik heb nog een paar exemplaren.

Stukje lezen? Klik dan op de pijl.

Flessenpost

 

Bas ontvangt een brief van een onbekend meisje uit Terschelling. Zij heeft de fles met het briefje gevonden, die Bas een half jaar eerder in zee heeft gegooid. Bas was de fles eigenlijk al helemaal vergeten. Hij schrijft Marije gelijk terug en ze worden penvrienden. In diezelfde week vindt hij een hond. Het dier loopt zonder baasje langs de kant van een drukke autoweg. Bas aarzelt geen moment en neemt hem mee naar huis, in de hoop dat hij hem mag houden. Maar zijn vader wil daar niets van weten. Over anderhalve week gaan ze op vakantie naar de Canarische eilanden. Bovendien hebben ze een druk leven en een hond past daar niet in. Bas moet het beest van zijn vader naar het asiel brengen. Hij weet dat echter steeds uit te stellen. Als zijn vader de hond tenslotte zelf dreigt weg te brengen, neemt Bas een nogal ondoordacht besluit...

 

Alleen nog bij mij te verkrijgen.

Uitgeverij Sjaloom

ISBN 90-6249-3383-1

Prijs: 11,45

9—12 jaar

Niet meer in de winkel verkrijgbaar.

Alleen nog bij mij. Ik heb nog een paar exemplaren.

Stukje lezen? Klik dan op de pijl.

Bonje om de boomhut

 

Mark en zijn broertje Bertje ontdekken dat de boomhut in een oude kastanjeboom in het park leeg staat. De jongens die de hut gebouwd hebben zijn verhuisd. Nu is de hut van hen! Samen met Julia en Yvette willen ze hem nog mooier maken. Misschien kunnen ze er zelfs een keer blijven slapen. Maar ze zijn niet de enigen die de leegstaande boomhut hebben ontdekt. Ook Bruno en Jeffrey maken er aanspraak op. En zij zijn groter en sterker… Er ontstaat een complete strijd om het bezit van de hut die aardig uit de hand dreigt te lopen.

De oude kastanjeboom heeft het er maar moeilijk mee. Met de kraaiennesten in haar kruin kan ze nog wel leven, maar dat mensennest tussen haar takken moet eruit! Hoe loopt dat af..?

Alleen nog bij mij te verkrijgen.

 

Uitgeverij Sjaloom

ISBN 90-6249-217-7

Prijs: 10,95

9—12 jaar

Niet meer in de winkel verkrijgbaar.

Alleen nog bij mij. Ik heb nog een paar exemplaren.

Stukje lezen? Klik dan op de pijl.

Een lange reis op korte pootjes

 

Teckel Dinky wordt tijdens de verhuizing van zijn familie tijdelijk bij de buren gestald. Daar ontsnapt hij echter. Als hij naar zijn eigen huis loopt, zijn er vreemde mensen bezig die hem wegjagen. Hij schrikt zo dat hij op de vlucht slaat. Als hij de weg kwijt is, besluit hij op zoek te gaan naar zijn eigen familie.

Het wordt een tocht vol ontberingen en avonturen. Op een dag wordt hij zelfs aangereden. Hij belandt in een asiel. Als Dinky de hoop al bijna heeft opgegeven om zijn familie ooit nog terug te zien, gebeurt het wonder...

Alleen nog tweedehands te verkrijgen.

Reisbureau Fantasia

 

Yasmin is pas verhuisd naar de stad. Op haar nieuwe school komt ze naast Joost te zitten. Hij nodigt haar meteen uit voor een verjaardagsfeestje. En dan beginnen de leugentjes. Yasmin vertelt hem dingen over haar vader die ze ter plekke verzint. Haar vader is vaak op reis, ook nu weer en daarom kan hij haar niet komen afhalen. Maar hij neemt vast weer een mooi cadeautje voor haar mee... De werkelijkheid is echter anders. Yasmin kent haar vader niet. Ze heeft hem nog nooit gezien en haar moeder weigert over hem te praten. Wat voor vreselijk geheim schuilt erachter? Heeft hij mamma gewoon in de steek gelaten of zit hij misschien in de gevangenis?

Wat hij ook gedaan heeft, ze wil weten wie hij is.

Als Yasmin en Joost het geheimzinnige reisbureau Fantasia in het steegje ontdekken, lijkt het of haar wens in vervulling zal gaan.  Zal ze haar vader vinden..?

Je kunt dit boek lezen als je 9 jaar of ouder bent.

Alleen nog bij mij te verkrijgen.

Uitgeverij Sjaloom

ISBN 90-6249-275-4

Prijs: 11,95

9 — 12  jaar

Niet meer in de winkel verkrijgbaar.

Alleen nog bij mij. Ik heb nog een paar exemplaren.

Stukje lezen? Klik dan op de pijl.

Uitgeverij Sjaloom

ISBN 90-6249-198-7

Prijs: 10,95

9 — 12  jaar

Niet meer verkrijgbaar

Samen met andere schrijvers heb ik twee verhalenbundels geschreven.

 

Vliegende krijtjes. Schoolverhalen uit de lage landen. Mijn verhaal gaat over een schippersschool in

de dertiger jaren. Het verhaal heet: Tussen wal en schip.

Uitgegeven bij: Piramide

ISBN 90-245-3743-6

9 — 12 jaar

 

Mijn liefste wens. Verhalenbundel voor kinderen van vijf tot tien jaar. Míjn verhaal gaat over Tim die naar zijn vriendje toe wil, die naar Australië is verhuisd. Het verhaal heet: Ik wil naar Niels toe.

Uitgegeven bij: The House of Books

ISBN 90 443 1609 5

5 —10 jaar

 

 

Plaats een boekverslag op MIJN STEMPEL.

Heb je een van mijn boeken gelezen - of een boek van een andere schrijver - en vind je het leuk om er een boekverslagje over te schrijven, dan kan dat op de site van MIJN STEMPEL. Klik daarvoor op het plaatje hiernaast.

Iedereen kan zo lezen hoe je het boek gevonden hebt en beslissen om het misschien zelf eens te lezen.

Alvast stukje lezen? Klik dan op de pijl.

Naar de Young Adult

pagina